15 Kasım 2011 Salı

Henry 4 / Film

Dün akşam 2 saat 23 dakikalık süresi ve çekim dili Fransızca ile gerçekten belli bir efor sarfederek Henry 4'ü izledik. Oldukça yeni olan filmin çekimleri çok başarılı, 14. yüzyıl Fransa'sında geçiyor ve tarihi gerçeklere dayanarak güzel bir dönem portresi çiziyor. Konudan genel olarak bahsedecek olursak; O yüzyıl'da katolik ve protestanlar arasında çok kanlı çekişmeler yaşanmaktadır ve yaşlı kraliçe çözüm için protestan Henry ile kızı katolik Margot'nun evliliğini uygun bulur, ancak plan ters teper ve kanlı Saint Barthelemy Katliamı gerçekleşir, onbinlerce protestan öldürülür.

O dönemdeki kendi geçmişimizi bile doğru dürüst bilemediğimizden boş boş baktığım yerler oldu tabi ki, yine de mümkün olduğunca yalın anlatılmış, böylece konu hakkındaki genel kültürümüze belli oranda katkı sağlandı, tarihe ilginiz varsa bu film oldukça iyi bir kaynak.


*görseller internetten alınmıştır

Oyuncu sayısı bir hayli fazla, bir ara kim kimdi diye ipin ucunu kaçırabilirsiniz ancak oldukça uzun bir film olduğu için nasılsa toparlarsınız. :)

Sağolsun yönetmen olayları gerçekçi bir biçimde yansıtmayı uygun bulduğundan küçük izleyiciler için uygun olmayacak savaş vb. sahneler bol kese kullanılmış. Bu yüzden izleyici arkadaşınızı iyi seçin. Sonuç olarak; dönem filmlerinden hoşlanıyorsanız Henry 4 sizi oyunculuk, kostüm, dekor ve tarihi gerçeklik açılarından oldukça tatmin edecektir.

Mutlu seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder